MifMiG is interessant voor scholen

Het Maak & Innovatie Festival Midden Groningen biedt docenten, leerlingen en ouders de mogelijkheid om ideeën, schoolprojecten, werkgroepen en knutselprojecten te presenteren aan inwoners van de nieuwe gemeente Midden-Groningen die open staan voor innovatieve, creatieve en spontane projecten.

Het gaat bij MifMiG niet om competitie of commerciële projecten, maar om inspireren, uitwisselen en plezier maken met elkaar.

De projecten zijn over het algemeen duurzaam. Makers zijn meestal hergebruikers. Weggooien kan altijd nog. Het is de uitdaging om iets te maken waar andere mensen niet aan gedacht hebben. Makers inspireren jong en oud.

Tijdens soortgelijke maakfestivals elders in Nederland en de rest van de wereld presenteerden docenten en studenten soms hun projecten samen en demonstreerden ze bijvoorbeeld een fauteuil met hovercraft, op afstand bestuurde en autonome robots, methodes voor het opwekken van energie en nog veel meer.

We zijn op zoek naar projecten op het gebied van elektronica en elektra, mechanica, luchtvaartelektronica, chemie, natuurkunde en andere gebieden. Het hoeven geen nieuwe projecten te zijn. Het mag ook iets zijn dat je al op de plank had liggen. Omdat je het al eens eerder gemaakt had. Voor een ander doel.

Scholen, docenten en leerlingen kunnen zich nu aanmelden. Het kost niets. Deelname is gratis.

Spring naar werkbalk