Ooit van een lasercutter gehoord? En heb je wel eens een 3D printer gezien? Enig idee waar je zelf met zulke innovatieve moderne apparaten kunt experimenteren? In het eLab van de bibliotheek in het Kielzog in Hoogezand. Tijdens MIFMIG bijvoorbeeld.

Alles wat je kunt doen in de bibliotheek komt samen in het eLAB: van mediawijsheid via leesbevordering tot informatievaardigheden. Kom experimenteren, het geeft niks als er iets fout gaat: daar leer je van. Zo gaat dat immers in een laboratorium.

In het eLAB kunnen zowel kinderen als volwassenen oefenen met creatieve, technische en ondernemende vaardigheden. Kinderen tot 14 jaar kunnen workshops volgen.

In het eLAB hoeft niets, maar mag heel veel! Je beleeft, ervaart en wordt uitgedaagd om vooral veel zelf te doen en uit te proberen.

In het eLAB in de bibliotheek vind je de nieuwste snufjes op het gebied van elektronica, software, 3D-printers, robots en nog veel meer. Voelen, uitproberen en testen: zo ontdekken jong en oud stapje voor stapje nieuwe technieken en de 21ste-eeuwse vaardigheden.

Denk bijvoorbeeld aan programmeren en samenwerken. Maar het eLAB draait niet alleen om leren. Ontdekken en experimenteren met de nieuwste digitale uitvindingen is vooral erg leuk! Kinderen zijn welkom bij de vele workshops: van het programmeren van hun eigen robot tot zelf iets printen met een 3D-printer.

Kom je zaterdag 9 december tijdens MIFMIG ook spelen?

Maak dan bijvoorbeeld een kerstboom met de lasercutter.

Spring naar werkbalk