Rineke Dijkinga uit Sellingen is orthomoleculair natuurgeneeskundige. Ze is bekend van diverse boeken met heerlijke recepten én uitgebreide informatie om je gezondheid positief te beïnvloeden.

Daarbij maakt ze bij voorkeur gebruik van regionale ingrediënten.

Meer dan genoeg reden om haar te vragen om een inspirerende lezing te geven over de impact die regionale ingredienten kunnen hebben op het milieu en onze gezondheid. De moestuin wordt samen met de keuken een gezonde maakplek.

Rineke vertelt gepassioneerd over de rol van voeding in ons leven. In onze maatschappij.  Samen met drie andere ondernemers uit Sellingen brengt ze een nieuw soort roggebrood op de markt gebaseerd op rogge die in Sellingen wordt verbouwd en er ook is verwerkt. Dat zou met veel meer landbouwproducten uit de regio moeten gebeuren, vindt het ze.

Ze heeft net weer een nieuw boek geschreven met de heldere titel: “Op weg naar meer energie”

,,Veel mensen zijn vermoeid, lusteloos en zitten niet lekker in hun vel. Misschien is gebrek aan energie ook wel een storende factor in jouw leven. Of misschien wil je ontdekken of jij je nog vitaler kunt voelen. Om fit, vitaal en vrolijk door het leven te gaan, heb je voeding nodig die er echt toe doet. Helaas zijn er ongewild, onbedoeld en onbewust heel wat voedingsgewoontes en voedingsmiddelen die je van je kostbare energie beroven.”

We hebben Rineke gevraagd om samen met Sarena Solari te inspireren om haar kookworkshop in het Kielzog te geven op basis van reginale ingredienten. Daarna legt Rineke in een lezing uit hoe je simpel, snel én smaakvol je voedingspatroon en daarmee je leven kunt veranderen. ,,Geef voeding de kans die het verdient!”

Spring naar werkbalk