De Groninger ondernemer Michel Suurmeijer komt naar MifMiG om te vertellen hoe slimme sensoren in vuilnisbakken straks via een 5G netwerk ervoor kunnen zorgen dat afval in de nabije toekomst efficiënter en duurzamer kan worden ingezameld.

Michel Suurmeijer van Mediacaster uit Groningen maakte in juni zoveel indruk dat hij de finale van de EBG Pitch van Economic Board Groningen won. Economic Board Groningen organiseerde de eerste EBG Pitch om noordelijke ondernemers uit te dagen met innovatieve plannen te komen die gebruik maken van snelle 5G internetverbindingen.

Mediacaster ontwikkelt containers die zelf melden wanneer ze vol zitten. Dat gebeurt door slimme sensoren in de vuilniscontainers te plaatsen. De sensoren geven dan een signaal af op basis waarvan de gemeente de meest optimale en duurzame rijroute kan uitzetten. Dit scheelt niet alleen een hoop tijd, maar ook brandstof.

De technologie erachter wil het bedrijf ook inzetten om onder andere verkeersstromen te meten. 5G is onder andere nodig om de grote hoeveelheid data realtime te analyseren.

 

Spring naar werkbalk