“Ik moet ergens nog een FIFA versie hebben liggen. Die zal ik nog even opzoeken. Dan kan ik nog een beetje oefenen”, lacht Marco Metscher, wethouder van financiĆ«n (ChristenUnie) in de gemeente Hoogezand-Sappemeer. Hij opent zaterdagmorgen om 10.00 uur samen met e-voetballer Absalom Warkor van FC Groningen het eerste Maak & Innovatie Festival MifMiG in Hoogezand.

Metscher heeft twee zoontjes die het volgens hem fantastisch zullen vinden dat hun vader tegen e-voetballer Absalom Warkor gaat spelen op een PlayStation.

De wethouder past samen met zijn zoontjes precies bij de doelgroep van MifMiG. Het festival is opgezet om jong en oud in de gemeente Midden Groningen te laten zien welke impact innovatieve ontwikkelingen hebben voor onderwijs, bedrijfsleven, politiek en gezinnen.

Metscher verricht samen met Warkor de officiele opening om 10.00 uur in cultuurcentrum Het Kielzog. Daarna volgt een rondleiding langs diverse interessante projecten en kramen in het Kielzog, op het plein voor het cultuurcentrum en in winkelcentrum De Hooge Meeren naar de e-clinicruimte van FC Groningen, waar Metscher het opneemt tegen Warkor.

Absalom Warkor staat sinds januari 2017 als eSporter onder contract bij FC Groningen. Warkor is online een ervaren topspeler. Hij is oud-Nederlands kampioen.

Hij geeft tijdens MifMiG samen met Nick den Hamer in winkelcentrum De Hoogemeeren twee clinics met Fifa18 op de Playstation.

Spring naar werkbalk