Heeft het scheiden van afval zin? Zelfs als je geen milieufreak bent doe je er goed aan. Al was het alleen al vanwege je portemonnee.

Veel mensen vragen zich af waarom ze drie vuilniscontainers bij hun woning hebben. Wat gebeurt er eigenlijk met hun huisvuil? Wordt afval echt als waardevolle grondstof opnieuw gebruikt voor de productie van nieuwe produkten?

Afvalverwijderingsbedrijf SUEZ toont zaterdag tijdens MIFMIG in winkelcentrum De Hooge Meeren diverse voorbeelden van opmerkelijke producten die gemaakt zijn met afval dat in de regio is ingezameld. Wordt er bij u al duurzaam koffie gedronken?

Duurzaam koffiedrinken? Wat is dat nou weer?

Veel mensen denken dan aan Max Havelaar koffie. Maar het gaat verder. Wat gebeurt er met het koffiedik dat overblijft na het koffiezetten? En drinkt u op het werk al uit duurzame koffiebekertjes die gemaakt zijn uit oudpapier uit de regio?

De koffiedik kan hergebruikt worden. Zo worden er bijvoorbeeld koffiepellets gemaakt uit koffiedik die wordt ingezameld bij diverse bedrijven, waaronder IKEA in Groningen. Deze koffiepellets kunnen worden gebruikt als duurzame brandstof in houtpelletkachels.

SUEZ presenteert ook een moderne kinderwagen die gemaakt is uit afvalgrondstoffen. En kunststofgranulaat die gebruikt kan worden in 3D printers.

Spring naar werkbalk