Hoe verover je met een middelgroot familiebedrijf vanuit Hoogezand de wereld? Hoe zetten we de nieuwe gemeente Midden-Groningen meteen pontificaal op de kaart met een alternatieve energiebron voor het aardgas uit Slochteren?

Vraag dat maar aan de familie Holthausen. Stefan, Carl en Max Holthausen trekken sinds een paar jaar bijna wekelijks de aandacht van nationale en internationale media met hun ambitieuze waterstofprojecten.

Carl Holthausen geeft tijdens MifMiG in het Kielzog een lezing over de razendsnelle groei van het Hoogezandster familiebedrijf Holthausen en de impact daarvan op de regio.

Holthausen is daarnaast de hele dag aanwezig in winkelcentrum De Hooge Meeren met een paar interessante waterstof projecten. En mogelijk wordt ook de Hesla getoond.

Het bedrijf groeit als kool. De ene na de andere grote order wordt binnengehaald. De ene na de andere klant meldt zich in Hoogezand. Volgend jaar wordt uitgebreid met een nieuw bedrijfspand. Uiteraard in Hoogezand.

Carl Holthausen heeft inmiddels grasmaaiers en heftrucks geschikt gemaakt voor groengas.

Zorgde ervoor dat een rondvaartboot op waterstof kan varen.

Dat er in de gemeente Groningen nu veegmachines, vuilniswagens en bussen milieuvriendelijk op waterstof rijden.

https://twitter.com/carlholthausen/status/90770649555452723

Dat er drones op waterstof kunnen vliegen van Eelde naar de Waddeneilanden om daar medicijnen af te leveren.

Max Holthausen haalde recent wereldwijd de pers door als 18-jarige uit te vinden hoe een Tesla op waterstof kan rijden. Hij ontwikkelde de Hesla.

Max is nu genomineerd als Green Tech Pioneer door VPRO Tegenlicht.

De Hesla heeft nu een actieradius van meer dan duizend kilometer. Het bericht over de Hesla is op internet door meer dan 500 miljoen sites gemeld. Een klein bedrijf uit Hoogezand flikt iets wat grote autoconcerns niet voor elkaar krijgen. Zelfs visionair Elon Musk van Tesla niet.

Prins Constantijn en Neelie Kroes maken zich spontaan sterk voor Holthausen.

Kroes ziet voor Holthausen kansen als met startups in Silicon Valley. Dat vertelde ze in het zondagochtendprogramma van WNL. Ze vindt dat er nog groter gedacht moet worden. Het ministerie van economische zaken kan daarbij helpen.

“Onze missie is zero emissie en wij nemen u graag mee. Als familiebedrijf, dat al sinds 1945 bestaat, weten wij als geen ander hoe belangrijk het is om een toekomst te creĆ«ren voor onze kinderen”, zegt Carl Holthausen. “Dit doen we door voortschrijdend in te zetten op veiligheid en duurzame innovatie om dit vervolgens weer beschikbaar te maken voor iedereen.”

Spring naar werkbalk